Friggebod regler | Friggebod pris | Monterad och klar | Friggebodar för dig Webbyrå

Bli inspirerad redan idag!

Kontakta oss för ett förslag

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en friggebod som passar dig

  Friggebod med Friggebox

  Funderar du på att köpa friggebod?
  Med en friggebod så har du oändliga möjligheter.
  Genom att välja en friggebod så kan du bygga ut din nuvarande bostad och frigöra yta i ditt hus, utan att behöva ansöka om tidskrävande bygglov.

  På detta sätt så kan du flytta ut funktioner såsom kontor, gästrum, TV-rum, ateljé, musikstudio, behandlingsrum eller ett mindre hus i trädgården.

  Vår design på Friggeboden liknar ett nyckelfärdigt hus med högpresterande isolering.

  De är byggda med kvalité och kan anpassas, såväl utvändigt som invändigt, med en snygg design helt efter dina önskemål.

  Friggebod isolerad för väder

  Vill du flytta ut, men kan vare sig betala flera miljoner för en bostadsrätt eller tiotusentals kr i månadskostnader för att bo i en hyresrätt?

  Med vår friggebod så kan du flytta ut till ditt egna lilla, fullt utrustade och isolerade hus på tomten.

  Det nyckelfärdiga huset är en tekniskt avancerad produkt med rosttrögt stål i klimatskalet samt högpresterande PUR-skum och XPS-skum som isolering. På insidan finns det magnesiumoxidskivor som är fuktklassad, brandklassad, för utomhusbruk och går att skruva i utan plugg. Tillsammans så möjliggör dessa material en extremt tunn vägg som ändå presterar bättre än en konventionell stugvägg med ca 150 mm isolering.

  Fönster och dörrar har karmar i aluminium och dubbelt härdat isolerglas. Det härdade glaset är det starkaste och säkraste alternativet – det är flera gånger starkare än vanligt glas och om det skulle gå sönder så bildas små glasbitar och inte vassa skärvor.

  FRIGGEBOD REGLER

  Bostadsverkets regler kring friggebodar är att du utan bygglov får uppföra en eller flera friggebodar i närheten av ditt bostadshus.
  Byggarean på din tomt för alla friggebodar får inte överstiga 15 kvadratmeter och höjden från inte överstiga 3 meter.

  Om du vill ställa det nyckelfärdiga huset inom 4,5 meter till berörda grannar, så måste du också ha ett skriftligt godkännande från dem. Annars behövs det inte.

  En friggebod är ett komplement till ett eller två bostadshus. Du måste därför ha ett bostadshus på tomten som du ska bygga din friggebod.

  Friggeboden måste vara fristående. Den får inte byggas ihop med någon annan byggnad om du vill undvika bygglov.

  Vi har utgått från Bostadsverkets regler när vi har designat våra friggebodar så att de följer alla gällande regler för att bygga en friggebod på din tomt.

  Vi hjälper dig igenom hela projektet, från design till montage på din tomt.

  FRIGGEBOD MONTERING

  Våra friggebodar tillverkas ute på Ingarö utanför Stockholm. Därifrån så levereras de hem till dig på en lastbil, där det sedan lyfts av och placeras på den plats där du vill ha det med hjälp av en kran.

  Vid monteringen så behövs ingen särskild grundsättning utöver fyra pallpunkter, som vi hjälper er med att sätta ut.

  Med vår unika design så kan du också enkelt ta med dig din friggebod om du skulle behöva flytta, från fastigheten i fråga eller t o m från orten. Eller om du arbetar längre perioder på en annan ort och vill bo bekvämt närmre arbetet.

  Go top